קלצונה במילוי ירקות, גבינות וטונה עם פלפל חריף
קלצונה במילוי ירקות, גבינות וטונה עם פלפל חריף

קלצונה במילוי ירקות, גבינות וטונה עם פלפל חריף

כותב המתכון: פרידה רז


מצרכים:

ל- 4 יחידות 
לבצק: 
  • 4 כוסות קמח
  • 1 כף סוכר  
  • 1 כפית מלח 
  • 1 כף שמרים יבשים 
  • ¼  כוס שמן זית 
  • ½ 1 כוסות מים 
למלית: 
  • 1 קופסת טונה עם פלפל חריף 
  • 5  פטריות פרוסות ומטוגנות  במעט שמן זית 
  • 3 ענפי ברוקולי מאודים 
  • 2 פלפלים קלויים 
  • 1 כוס רוטב עגבניות
  • 1 כף טפנד זיתים 
  • 1 כף עגבניות מיובשות 
  • 1 כף רוטב פסטו 
  • כמה עלי בזיליקום קצוצים
  • 150  גר‘ גבינה בולגרית
  • 150  גר‘ גבינת מוצרלה מגורדת
  • 1 ביצה טרופה להברשה 

אופן ההכנה:

בצק
  • מערבלים יחד קמח, מים, שמן זית, שמרים וסוכר עד שמתחיל להיווצר בצק
  • מוסיפים מלח וממשיכים ללוש עד קבלת בצק אחיד
  • מכסים את הקערה ומתפיחים כשעתיים עד הכפלת הנפח

  • מחלקים את הבצק ל-4 כדורים, ומרדדים כל כדור על נייר אפייה מקומח קלות לעיגולים
  • מורחים על חציו של כל עיגול אחד מסוגי הטפנד ורוטב עגבניות, מפזרים גבינות, טונה ואחד מסוגי הירקות ועלי בזיליקום,  חשוב להקפיד להשאיר שוליים ללא רוטב ומלית
  • מקפלים כל עיגול לשניים  ומהדקים את השוליים בעזרת מזלג
  • חורצים קווים לעיטור הבצק לפני האפייה ומברישים בביצה טרופה
  • אופים 15 דקות בתנור  שחומם ל-220 מעלות עד שהמאפים משחימים

  • עוד כריכים וסלטים

  • העלו מתכון לאתר
    בואו לשתף אותנו ואת הגולשים במתכונים המיוחדים שלכם, המשלבים את מוצרינו.
    מתכונים שיזכו לחשיפה באתר שלנו יזכו את כותביהם בשי.

  • הוסיפו מתכון
up לכל סרטוני סטארקיסט
חיפוש חופשי באתר
search