קובה טונה במרק עגבניות, שום ונענע
קובה טונה במרק עגבניות, שום ונענע
קובה טונה במרק עגבניות, שום ונענע

כותב המתכון: נירה קאשי


מצרכים:
חומרים ל20 קובות:

למרק:
3 כפות שמן
2 ראשי שום מקולפים וקצוצים
4 עגבניות גדולות, מקולפות וחתוכות לקוביות
3 כפות רסק עגבניות
¼ כוס מיץ לימון טרי
3 כפות סוכר
5 כוסות מים
1 כוס עלי נענע קצוצים
מלח, פלפל ופפריקה מתוקה לפי הטעם

למילוי:
3 קופסאות טונה 5% עם פלפל ולימון – לסחוט.
1 כף פטרוזיליה קצוצה דק
¼ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור

למעטפת:
1 כוס סולת
1 כפית שטוחה של מלח
1 כפית שמן
כ ½ כוס מים פושרים

אופן ההכנה:

להכנת המעטפת:
בקערה גדולה מערבבים את סולת, מלח ושמן. מוסיפים בהדרגה  מים עד לקבלת תערובת אחידה ומעט דלילה. אם יש צורך ניתן להוסיף מעט מים. מכסים וממתינים במשך כ 20 דקות, עד שהמים נספגים ומתקבל בצק רך וגרגירי.

להכנת המרק:
מחממים בסיר את השמן, מוסיפים את השום, העגבניות ואת רסק העגבניות, וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב במשך 5 דקות, עד שהשום משחים. מוסיפים מים, לימון וסוכר ומביאים לרתיחה. אחרי הרתיחה מעבירים לאש קטנה.

להכנת המילוי:
מערבבים את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה.

מרכיבים את הקובות בידיים רטובות כל העת (מומלץ להניח קערה עם מים ולהרטיב כל הזמן את הידיים). קורצים כדור קטן (בקוטר של 3 ס"מ) מתערובת הסולת ומשטחים דק על כף היד. 
נוטלים כמות מתערובת הטונה ומניחים במרכז הבצק. חשוב – לסחוט את הטונה לפני שמניחים במרכז. סוגרים את הקצוות סביב המילוי ומגלגלים בעדינות לכדור חלק. מניחים על גבי מגש. כך ממשיכים עד שנגמרות התערובות. אם יש צורך ניתן להכין עוד תערובת סולת.
מטילים בזהירות את כדורי הקובה לתוך סיר המרק. כעבור דקה מוסיפים עוד קובות, וכך הלאה עד גבר הקובות. מטלטלים את הסיר בעדינות רבה כדי שלא ידבקו זו לזו או לתחתית הסיר. מבשלים על אש קטנה במשך 20 דקות. מוסיפים עלי נענע קצוצים ומבשלים במשך 5 דקות נוספות עד שהרוטב מסמיך. מגישים עם אורז לבן.

  • עוד מתכוני גולשים

  • העלו מתכון לאתר
    בואו לשתף אותנו ואת הגולשים במתכונים המיוחדים שלכם, המשלבים את מוצרינו.
    מתכונים שיזכו לחשיפה באתר שלנו יזכו את כותביהם בשי.

  • הוסיפו מתכון
up לכל סרטוני סטארקיסט
חיפוש חופשי באתר
search