פשטידת טונה קסרול
פשטידת טונה קסרול
פשטידת טונה קסרול

כותב המתכון: אפרת זואי קדם


מצרכים:

250 גרם פסטה צינורות או פנה או קרניים, מבושלת לדרגת אל דנטה, ומסוננת.
 3 כפות חמאה
3 כפות קמח
2 כוסות חלב
מלח ופלפל
אופציונאלי - גבינה צהובה מגוררת
 
2-3 קופסאות טונה בשמן זית כתית מעולה
פלפל אדום - חתוך לקוביות קטנות.
קורנפלקס - צהוב, רגיל, פשוט, לא ממותק

אופן ההכנה:

בזמן שהפסטה מתבשלת, הכינו את רוטב הבשמל - המיסו בסיר את החמאה, הוסיפו את הקמח וערבבו עד שהקמח נטמע היטב בחמאה ונוצרת רביכה. 
הוסיפו בהדרגה את החלב וערבבו כך שלא יווצרו גושים, לאחר הרתחה הנמיכו את גובה הלהבות, והמשיכו לערבב כ-5 דקות. הוסיפו מלח (כפית) ופלפל. ניתן להוסיף גבינה צהובה מגוררת (50-100 גרם) כדי להעשיר את הרוטב, עד להסמכתו (כ-5 -10 דקות נוספות על אש נמוכה).


העבירו את הפסטה המסוננת  לקערה גדולה, הוסיפו את הטונה, הפלפל, ורוטב הבשמל. ערבבו הכל היטב, והעבירו לתבנית חסינת חום.
מעל - למי שאוהב - ניתן לפזר מעט גבינה מגוררת מעל, ומעליה מפזרים פירורי קורנפלקס.

מעבירים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, לכ- 40 דקות או עד שמזהיב.

לבלוג כותבת המתכון לחצו כאן

  • עוד מתכוני גולשים

  • העלו מתכון לאתר
    בואו לשתף אותנו ואת הגולשים במתכונים המיוחדים שלכם, המשלבים את מוצרינו.
    מתכונים שיזכו לחשיפה באתר שלנו יזכו את כותביהם בשי.

  • הוסיפו מתכון
up לכל סרטוני סטארקיסט
חיפוש חופשי באתר
search