פשטידת פסטה וטונה
פשטידת פסטה וטונה
פשטידת פסטה וטונה

כותב המתכון: סטארקיסט


מצרכים:

חומרים ל6 מנות, 500 קלוריות לכל מנה

מצרכים: 250 גרם פסטה מחיטה מלאה מבושלת (ניתן להשתמש בפסטה רגילה)

2 קופסאות טונה בהירה בשמן זית כתית מעולה – לסנן ולשמור את השמן

בצל בינוני, קצוצים דק

250 גרם פטריות פרוסות (עדיף להשתמש בפטריות טריות)

½ כוס יין לבן

½1 כוסות קמח

3 כוסות חלב 1% שומן

½ כפית פלפל שחור

½ כפית מלח

1 כוס אפונה מוכנה (ניתן להשתמש באפונה קפואה או משומרת)

1 כוס גבינת פרמזן מגורדת (אפשר להשתמש בגבינה צהובה מגורדת)

½ כוס פירורי לחם (אפשר מקמח מלא)

אופן ההכנה:

מחממים את התנור לחום בינוני.

מכינים תבנית לתנור ומשמנים אותה בכחצי כף משמן הזית ששמרנו.

במחבת משתמשים בשאר שמן הזית, מטגנים את הבצל, מוסיפים פטריות ומלח. בוחשים מדיי פעם. כאשר הבצל הופך לשקוף (לפני שנהפך לחום), מוסיפים יין, ומבשלים עד לרתיחה (כ4-5 דקות).
מפזרים קמח ומערבבים.

מוסיפים את החלב והפלפל השחור, מערבבים עד שהתערובת מבעבעת.

מוסיפים טונה, אפונה וחצי מגבינת פרמזן ומערבבים.

מוסיפים את הפסטה ומערבבים.

מעבירים לתבנית המשומנת ומפזרים מעל פירורי לחם.

מכניסים לתנור ומוציאים כשהפשטידה הופכת לזהובה – כ10-15 דקות.

מומלץ להגשה עם סלט ירוק בצד.

  • עוד מתכונים חמים ואירוח

  • העלו מתכון לאתר
    בואו לשתף אותנו ואת הגולשים במתכונים המיוחדים שלכם, המשלבים את מוצרינו.
    מתכונים שיזכו לחשיפה באתר שלנו יזכו את כותביהם בשי.

  • הוסיפו מתכון
up לכל סרטוני סטארקיסט
חיפוש חופשי באתר
search