פראנה טונה
פראנה טונה
פראנה טונה

כותב המתכון: ניקי גרנר


מצרכים:

המילוי:
3 קופסאות טונה פלפל חריף מסוננות לשמור את השמן להכנת הבצק
2 תפוח אדמה מבושלים בקליפה, מצוננים מקולפים חתוכים לקוביות
3 ביצים קשות מקולפות קצוצות
1 אגודה כוסברה קצוצה
חצי כוס זיתי קלמטה מגולענים קצוצים
4 לימונים כבושים קצוצים
2 כפות צלפים קטנים מאד מסוננים היטב 
2 כפות עריסה חריפה או מתוקה לפי הטעם
2 פילה אנשובי קצוץ
 
הבצק:
1 ק״ג קמח מלא או לבן או חצי חצי
חצי ליטר מים או כמה שלוקח
השמן המסונן של הטונה
כף מלח
2 כפות סוכר
2 כפות שמרים יבשים

אופן ההכנה:

מלית
מערבבים את כל חומרי המלית
 
בצק
יוצרים בצק מכל החומרים מתפיחים לנפח כפול
מחלקים את הבצק ל 20 כדורים מתפיחים את הכדורים לנפח כפול 
מרדדים כל כדור לעיגול שטוח מניחים כף גדושה מלית על כל עיגול, מקפלים ומהדקים היטב כל לחמניה 
מחממים תנור ל 220 מעלות
מניחים נייר אפייה על תבנית אפייה
מורחים שמן זית או ביצה טרופה על כל לחמניה מפזרים קצח לקישוט ואופים במשך כ 15 דקות או עד שישחים
אפשר להגיש חם או בטמפרטורת החדר
בתאבון

  • עוד כריכים וסלטים

  • העלו מתכון לאתר
    בואו לשתף אותנו ואת הגולשים במתכונים המיוחדים שלכם, המשלבים את מוצרינו.
    מתכונים שיזכו לחשיפה באתר שלנו יזכו את כותביהם בשי.

  • הוסיפו מתכון
up לכל סרטוני סטארקיסט
חיפוש חופשי באתר
search