• חדשות והשקות >> לשנות תקליט – במקום בשר פילה טונה נהדר

  • לשנות תקליט – במקום בשר פילה טונה נהדר

    בהרבה מאוד מזווים בישראל ניתן למצוא את קופסאות הטונה המשומרת, הטעימה והמוכרות. קופסאות עם נתחי טונה משמשות אותנו להכנת כריכים או סלטים, אבל כדאי לדעת כי יש בדג הזה גם הרבה יותר מכך. באמצעות נתחי פילה טונה למשל, אפשר ליהנות מארוחת גורמה שיש לה טעם וצבע שונים מאלה שאליהם התרגלתם. מסתבר גם כי ניתן להכין מנה נפלאה שיכולה אפילו להוות תחליף יותר מאשר ראוי לבשר מובחר. אז אם חשבתם שפילה זה רק סטייק וסטייק זה רק בשר, יש לנו משהו לחדש לכם. משהו טעם מאוד שתוכלו להגיש גם למשפחה או לאורחים שלכם.

     

    פילה טונה – סטייק ששווה לטעם

     

    לפני הכל, טונה זה בריא, זה טעים ואפשר להכין מהדג הזה הרבה מאוד דברים טובים. מלבד השימורים שכבודם במקומם מונח, רבים מאיתנו כבר מכירים את הטונה גם כדג שהולך מצוין בתור מנת סושי מקובלת. אבל פילה טונה זה משהו אחר לגמרי, כאשר בוחרים לראות בכך תחליף הגון, ראוי ומיוחד לסטייק ששווה לכם לטעום.

     

    כאשר טונה מגיעה בצורת של נתח, מדובר בדג שמזכיר יותר מהרבה אחרים מרקם של בשר. יחד עם זאת, הוא בכל זאת מעודן יותר מבקר והוא לא גורם להרגשה כבדה גם אחרי הארוחה ההגונה. דבר חשוב שכדאי לדעת זה שניתן לרכוש פילה טונה בנתח טרי אך יש בנמצא גם נתחים מוקפאים. בשתי הצורות הללו ניתן לקבל תוצאות נהדרות.

     

    לפני שמכינים את הנתח הקפוא, יש צורך כמובן להפשיר אותו. אנו לא ממליצים להשתמש לשם כך במים חמים או במיקרוגל. אנו תמיד בעד הגישה הטבעית, האיטית יותר אך גם המוצלחת יותר – משאירים ללילה במקרר ומניחים לנתח הפילה להפשיר לאט לאט. ועוד דבר – את הנתחים כדאי מאוד לצלות על הגריל בעדינות. לפני כן, וודאו כי הדג איננו "מזיע" ולא צריך לחשוש – אפשר בהחלט לספוג שאריות של לחות כדי שהצלייה תהיה הכי איכותית שאפשר.

     

    סוד הצריבה הנכונה

     

    אם אין לכם גריל זמין או שאתם מעדיפים להשתמש במחבת, גם זה בסדר גמור. גם על מחבת פילה טונה יוצא נהדר בתנאי שדואגים שלא לשרוף את הדג העדין. טונה איננו נתח שמן כדוגמת סטייק וקל מאוד לצרוב אותו יתר על המידה. הפתרון האלגנטי ביותר יהיה למרוח מעט שמן על הדג עצמו, מכל צדדיו. כך, לא צריך להשתמש ביותר מדי שמן לאורך הצלייה ומצד שני, מונעים את חריכה של הדג. אם אתם יודעים את סוד הכנת הסטייקים המצוינים (כלומר שלא צריך יותר מדי תבלינים מורכבים שכן פלפל ומלח עושים את העבודה), כך הדבר גם בצליית הטונה. לאחר השימון של הדג פזרו מלח ופלפל וזהו, לא צריך יותר מזה.

     

    סעודת מלכים אמיתית

     

    לפני שאתם מניחים את הטונה על המחבת (או על הגריל) וודאו כי המחבת חמה כראוי. אגב, את הטונה כדאי לצרוב ולא לצלות יותר מדי משום שתכולת השומן שבו נמוכה. איך זה דג שמן בדומה לדניס למשל. היתרון הגדול שבכך הוא כפול. זמן ההכנה קצר להפליא ובנוסף, הוא מוגש מיד עם גמר ההכנה. את סטייק הדג הזה תוכלו להגיש עם כל מה שאתם אוהבים. אלה יכולים להיות תפוחי אדמה צלויים או סלט טונה מעולה. אגב, אם אתם רוצים שהדג ייראה מעורר תיאבון אפילו יותר, תוכלו לצרוב אותו על גבי מחבת פסים, לקבלת מראה הגריל המפתה. הכינו גם בקבוק יין לבן מצונן היטב ומובטחת לכם סעודת מלכים אמיתית! 

  • הצג הכל
up לכל סרטוני סטארקיסט
חיפוש חופשי באתר
search