פחזנית סטאר
פחזנית סטאר
פחזנית סטאר

כותב המתכון: הלנה דגן


מצרכים:

לפחזניות:  
3 כפות שמן קנולה חצי כוס מים(100 מ''ל)
כף מלח
3/4 כוס + כף שטוחה קמח רגיל
2 ביצים בטמפרטורת החדר
למילוי:
1 קופסא ממרח טונה סטארקיסט
מלפפון חמוץ חתוך לקוביות
טבעות זיתים שחורים ירוקים
קוביות גמבה צהובה
מספר טיפות לימון

אופן ההכנה:

הכנת הפחזניות:
מחממים תנור ל-200 מעלות. בסיר קטן על גבי להבה בינונית מביאים לרתיחה יחד את המים, השמן והמלח. ברגע שהתערובת מבעבעת מוסיפים בבת אחת את כל כמות הקמח ומערבבים בזריזות עד להטמעה מלאה. מסירים מהאש ומצננים כ - 2 דקות. מערבבים מעט על מנת לקרר את התערובת. מוסיפים את הביצים - בכל פעם ביצה אחת בלבד. מערבבים מיד ובמרץ (רצוי עם כף עץ), ורק כשהביצה נטמעת לחלוטין מוסיפים את הביצה הבאה. מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר בקוטר של 1 ס"מ (אם אין צנתר גוזרים את פתח שק הזילוף לגודל הרצוי). על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, מזלפים את הבצק לעיגולים בקוטר של כ - 4 ס"מ וכלפי מעלה. משאירים מרווחים של כ - 3-4 ס"מ בין העיגולים. במידה ואין שק זילוף, ניתן להניח על גבי נייר האפייה, כמות זהה של הבלילה בעזרת שתי כפות. מעבירים לתנור ואופים כ - 20 דקות (בזמן זה אין לפתוח את דלת התנור).
לאחר זמן זה פותחים את דלת התנור לכדי חריץ על מנת לאפשר לאדים להשתחרר. (ניתן להניח כף עץ כדי למנוע סגירה של הדלת). ממשיכים לאפות עוד כ - 5 דקות נוספות.
מוציאים את התבנית מהתנור ומיד, בעזרת חוד של סכין מנקבים בכל פחזנית בתחתית או בצד חור קטן, על מנת לאפשר לאדים להשתחרר החוצה. מצננים לטמפ' החדר.
הכנת המלית:
לערבב את כל החומרים של המלית בעזרת כפית יש למלא את הפחזניות במלית ממרח הטונה ולהגיש
בתיאבון

  • עוד מתכוני גולשים

  • העלו מתכון לאתר
    בואו לשתף אותנו ואת הגולשים במתכונים המיוחדים שלכם, המשלבים את מוצרינו.
    מתכונים שיזכו לחשיפה באתר שלנו יזכו את כותביהם בשי.

  • הוסיפו מתכון
up לכל סרטוני סטארקיסט
חיפוש חופשי באתר
search