פאי טונה שווצרי
פאי טונה שווצרי
פאי טונה שווצרי

כותב המתכון: דורית הרמן


מצרכים:

 

בצק פאי:
3/4 כוס קמח 
 1/4 כוס מים 
קורט מלח
75 גרם מרגרינה או חמאה קרה
תבנית פאי קטנה

המילוי: 
2 קופסאות טונה סטארקיסט במים, מסונן ומפורר 
1 כוס גבינה שוויצרי מגורדת (115 גרם)
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
3 ביצים
1 כוס מיונז
1/2 כוס חלב

אופן ההכנה:

הבצק:
יש להכניס את החומרים לקערה שטוחה. 
לחתוך את המרגרינה/ חמאה לחתיכות ולפזרן על החומרים שבקערה. 
לאחד את כל החומרים בתנועות לישה, להמשיך ללוש היטב עד שמתקבל בצק רך וחלק. אם הבצק נדבק לידיים, להוסיף עוד מעט קמח.
לרדד עלה דק עגול בקוטר הגדול ב-10 ס"מ מקוטר התבנית. 
להניח את העלה בתבנית ולצבוט את קצה הבצק במרחקים שווים. יש לנקב חורים בבצק בעזרת מזלג ולאפות את הבצק במשך 10 דקות בתנור חם (190 מעלות).

המילוי:
בקערה גדולה, מערבבים יחד את הטונה, הגבינה והבצל. 
מעבירים לתוך הפאי האפוי. בקערה קטנה לבחוש יחד את הביצים, המיונז והחלב ולצקת על הטונה.
לאפות בתנור בחום של 190 מעלות במשך 50 דקות או עד שהמילית מקבלת צבע שחום בהיר. להגיש חם או קר. 


  • עוד מתכוני גולשים

  • העלו מתכון לאתר
    בואו לשתף אותנו ואת הגולשים במתכונים המיוחדים שלכם, המשלבים את מוצרינו.
    מתכונים שיזכו לחשיפה באתר שלנו יזכו את כותביהם בשי.

  • הוסיפו מתכון
up לכל סרטוני סטארקיסט
חיפוש חופשי באתר
search