ספגטי קון סרדה - ספגטי עם סרדינים
ספגטי קון סרדה - ספגטי עם סרדינים
ספגטי קון סרדה - ספגטי עם סרדינים

כותב המתכון: אבישי סגל


מצרכים:

1 חבילה (500 גר') ספגטי/פפרדלה/לינגוויני
קופסא אחת של סרדינים/מקרלים בשמן (אפשר בשמן זית של יונה או מקרלים מעושנים של סטארקיסט)
2-3 פילטים של אנשובי בשמן 
1 ראש שומר (אניס) – קצוץ דק או לטבעות
1 בצל סגול בינוני – קצוץ דק או לפרוסות
3-4 שיני שום – קצוצות לפרוסות לרוחב
2-3 עגבניות רכות קצוצות לקוביות או קופסא של עגבניות מרוסקות
2 קופסאות רסק עגבניות
שמן זית
קורט קינמון
שמן צ'ילי
מלח
פלפל שחור טחון
תימין (אפשר יבש)
טרגון קצוץ (אם יש - אם לא, אז אפשר להוסיף קצת כוסברה קצוצה) - אפשר גם יבש
סוכר (בכדי להוריד את רמת החומציות)
חומץ בלסמי או יין אדום חצי יבש או כף של מיץ לימון.
צלפים במלח/חומץ (לשטוף בטרם מוסיפים למנה).
 
*ניתן להוסיף ציר מרק פטריות (אם אין, אפשר להשתמש במרק פטריות אינסטנט) בשביל ההסמכה לאחר הוספת רסק העגבניות. 

**ניתן להוסיף פטריות שמפיניון, חורש או יער טריות לשדרוג המנה ולבשלן לאחר שהבצל הזהיב.
 
***אם אין שומר, אפשר להשתמש בזרעי שומר (אניס) לאחר שמוסיפים את רסק העגבניות או אפילו במנה קטנה של ארק (מומלץ בסמבוקה) במקום הבלסמי.
 

אופן ההכנה:

ממלאים סיר במים עבור הפסטה ומרתיחים. ברגע שהמים מגיעים לרתיחה, מוסיפים קורט מלח וכף שמן ומבשלים את הפסטה לפי ההוראות. מסננים ומשאירים כוס אחת של מי הבישול בצד לרוטב.

מחממים מחבת על אש בינונית ומוסיפים שניים-שלושה דגי אנשובי עם שמן ומרסקים אותם בעזרת כף הבישול עד שהם מתפרקים והופכים לחלק מהשמן כמעט. מוסיפים חצי כפית עד כפית (לפי הטעם) שמן צ'ילי ומוסיפים את הבצל והשומר, מטגנים עד כדי הזהבה. 

קוצצים את שיני השום לפרוסות ומוסיפים למחבת על אש קטנה יחד עם הצלפים (כפית עד חצי כף תספיק).

מוסיפים את העגבניות הקצוצות יחד עם חופן מלח בכדי שיגירו נוזלים. מוסיפים את רסק העגבניות וחצי כוס ממי הבישול (אפשר להוסיף יותר, לפי הטעם) ומביאים לרתיחה. מוסיפים חצי כפית סוכר בכדי להפחית את החומציות. מוסיפים תימין, טרגון/כוסברה, קורט קינמון ומלח פלפל לפי הטעם ומבשלים על אש קטנה במשך חמש דקות.

מכבים את האש ויוצקים את הרוטב על הפסטה.
 
אפשר להוסיף גבינת פקורינו מגוררת מעל, צ'דר חריפה או קצת ברי בשביל הטעם. 

  • עוד מתכוני גולשים

  • העלו מתכון לאתר
    בואו לשתף אותנו ואת הגולשים במתכונים המיוחדים שלכם, המשלבים את מוצרינו.
    מתכונים שיזכו לחשיפה באתר שלנו יזכו את כותביהם בשי.

  • הוסיפו מתכון
up לכל סרטוני סטארקיסט
חיפוש חופשי באתר
search