סלט טונה קר חם
סלט טונה קר חם
סלט טונה קר חם

כותב המתכון: השף רהב הררי


מצרכים:
2קופסאות טונה בשמן זית, מסוננות
חופן שעועית ירוקה צעירה (אפשר קפואה) ללא גבעולים
8 תפודונים קטנים מבושלים
2 שיני שום כתושות
בצל סגול פרוס לחצאי טבעות
כוס עלי פטרוזיליה
קורט צ'ילי יבש גרוס
2 כפות חרדל דיז'ון גרגירים צרפתי
2 כפות חומץ בין יין אדום
חצי לימון עם הקליפה קצוץ לקוביות קטנטנות
8 כפות שמן זית
כפית דבש
מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
1.בסיר מים רותחים עם מעט מלח מבשלים את השעועית כ-4 דקות. במקביל מערבבים בקערה דבש, שום, חומץ, לימון קצוץ, שמן זית וצ'ילי, מעט מלח ופלפל ומערבבים היטב.

2.דקה לפני שהשעועית מוכנה מוסיפים למים את התפודים לחימום של דקה, מסננים ומעבירים לקערה כאשר הם חמים(כך הם יספגו יותר טעמים), מערבבים היטב, אם צריך מוסיפים מעט שמן זית, משאירים מכוסה למשך 2 דקות, מוסיפים את הטונה הבצל והפטרוזיליה,מערבבים ומתקנים תיבול, במרכז קערה עמוקה מניחים את הסלט בסידור מדורה(בגבעונת כלפי מעלה) ומגישים.

מומלץ להגיש חמים אבל אפשר גם קר.

  • עוד כריכים וסלטים

  • העלו מתכון לאתר
    בואו לשתף אותנו ואת הגולשים במתכונים המיוחדים שלכם, המשלבים את מוצרינו.
    מתכונים שיזכו לחשיפה באתר שלנו יזכו את כותביהם בשי.

  • הוסיפו מתכון
up לכל סרטוני סטארקיסט
חיפוש חופשי באתר
search