מג'דרה גלילית עם בטטות צלויות, נתחי טונה בהירה בשמן זית וטחינה יוגורט
מג'דרה גלילית עם בטטות צלויות, נתחי טונה בהירה בשמן זית וטחינה יוגורט
מג'דרה גלילית עם בטטות צלויות, נתחי טונה בהירה בשמן זית וטחינה יוגורט

כותב המתכון: שף אודי ברקן


מצרכים:

  •  1 כוס עדשים שחורות/ירוקות (עדיף שחורות אבל לא חובה)
  •  1 כוס בורגול גס
  •  3 בצלים חתוכים לקוביות
  •  2 שיני שום כתושות
  •  3 כפות שמן זית
  •  2 כפות סילאן  (לא חובה)
  •  2 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות
  •  כף חומץ בלסמי
  •  קורט מלח, קורט צ'ילי חריף גרוס ( לא חובה )
  •  2 קופסאות "נתחי טונה בהירה בשמן זית- star-kist " מופרדים לנתחים עם מזלג
  •  חופן קטן צימוקים שחורים
  •  חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
    להגשה:
  •  3 כפות טחינה גולמית מעורבבת עם 3 כפות יוגורט ו 2 כפות מים
  •  3 כפות שקדים פרוסים או בוטנים או שומשום

אופן ההכנה:

  • מעבירים את העדשים לסיר, מכסים במים קרים ( כ 10 ס"מ מעל העדשים ), מרתיחים, מכסים ומבשלים
  • כ 20-25 דקות עד שהעדשים מתרככות אבל שומרות על צורתן. מסננים ושומרים כחצי כוס ממי הבישול.
  • מעבירים את הבורגול לקערה. מכסים במים רותחים, מכסים בנייר כסף ומשרים כ 15 דקות עד שמתרכך אבל עדיין שומר על צורתו. מסננים.
  • מחממים תנור ל 180 מעלות, מערבבים את הבטטות עם 2 כפות שמן זית, מעבירים לתבנית תנור וצולים כ 20 דקות עד שהקוביות מתרככות. ניתן גם להכניס את הבטטות לכלי שמתאים למיקרוגל ללא שמן הזית ולהפעיל בעוצמה מקסימלית כ 5-6 דקות.
  • מחממים היטב סיר רחב, מוסיפים כף שמן זית ולאחריו את הבצל ומטגנים כ 10 דקות עד שמשחים. ניתן להוסיף כף מים בכל פעם שרואים שהבצל מתחיל להידבק. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן כדקה נוספת. ( ניתן להשתמש במקום בבצל מיובש ללא שמן ).
  • מעבירים לסיר את העדשים והבורגול, הסילאן, חצי כוס ממי הבישול של העדשים, את הבטטות הצלויות, את הצימוקים ואת המלח והצ'ילי.
  • מביאים לרתיחה עדינה, מוסיפים את נתחי הטונה ואת הפטרוזיליה ומערבבים.
  • מכבים את האש ומפזרים מלמעלה מעט טחינה-יוגורט ושקדים פרוסים

    קק"ל - 607
    פחמימות - 55 גר'
    חלבון -  33 גרם
    שומן - 28 גרם
    שומן רווי - 5 גרם
    כולסטרול - 34 מ"ג
    נתרן -  500 מ"ג
    סידן -  108 מ"ג
    סיבים תזונתיים -  13 


  • תוספת סלט עגבניות זיתים וקישואים

4 מנות

מצרכים:
  • 3 עגבניות קצוצות גס
  • 2 קישואים חתוכים לקוביות
  • חופן קטן זיתים קצוצים ו/או עגבניות מיובשות קצוצות
  • 1 בצל ירוק קצוץ
  • 1 כף שמן זית
  • קליפה מגוררת ומיץ מלימון אחד
  • שן שום כתושה
  • כף רכז רימונים  (לא חובה)
  • קורט מלח
    אופן ההכנה:
  • מערבבים את כל החומרים ומגישים

  • העלו מתכון לאתר
    בואו לשתף אותנו ואת הגולשים במתכונים המיוחדים שלכם, המשלבים את מוצרינו.
    מתכונים שיזכו לחשיפה באתר שלנו יזכו את כותביהם בשי.

  • הוסיפו מתכון
up לכל סרטוני סטארקיסט
חיפוש חופשי באתר
search