מאפה טונה וגבינת ברי
מאפה טונה וגבינת ברי
מאפה טונה וגבינת ברי

כותב המתכון: שף מיכאל כץ
סירטון - דקה 16:15 עד 22:31


מצרכים:

ל4 מנות
בצק – ראה מתכון למטה
כ300 גרם טונה בפלפל חריף
כ 200 גרם גבינת קממברט
 כ 250 גרם עליי בייבי תרד 
רוטב בשמל-1 כף גדושה לכל קלצונה- ראה מתכון למטה
שמן זית, מלח פלפל
אגוז מוסקט 
שן שום
לקישוט סלט עלים ירוקים – בשאיפה עליי רוקט, עליי בייבי לב חסה ועוד..

בצק - נותן כ 5 מנות
קמח 1/2 ק"ג
שמרים 8 ג"ר
סוכר 10 ג"ר 
מלח12 ג"ר
מים קרים 330 מ"ל
מ"ל שמן זית- 1 כף

רוטב בשמל – אופציונלי לא חובה אבל מוסיף יופי של מרק למאפה:
250 מ"ל חלב
25 גרם חמאה
25 גרם קמח
קורט מלח
קורט אגוז מוסקט

אופן ההכנה:
בצק

שמים את הקמח הסוכר, המלח שמן  הזית והשמרים בקערת מלוש ומערבבים 1 דקה
מוסיפים מים  בשלבים תוך כדי לישה 3-4 פעמים
לשים במהירות נמוכה 3 דקות
מגבירים מהירות ומוסיפים ללוש עוד 6 דקות.
יוצרים כדור מהבצק משמנים קלות  מניחים בקערה משומנת קלות בשמן זית  ונותנים לתפוח כשעה  או עד אשר הבצק  כמעט מכפיל נפחו
קורצים כ 5 יחידות מגלגלים שוב לכדורים – ונותנים שוב לנוח משומנים ומכוסים בתבנית עד כמעט בכפלת הנפח
על שולחם מקומח קלות מותחים את כדורי הבצק לעיגול בקוטר של כ 20 ס"מ 
על חצי כדור מורחים שיכבה דקה של רוטב בשמל, עליו מסדרים שיכבה של תרד מעליו את הפלפל המקולף, הטונה  ומעליו גבינת הברי 
מקפלים לצורת חצי עיגול – מהדקים היטב- מורחים בשמן זית ואופים או ישירות על אבן שמוט או על תבנית בתנור שחומם מראש ל 250 מעלות עד קבלת תבוע זהוב / שחום

בשמל
ממיסים את החמאה בקלחת קטנה
מוסיפים את את הקמח ומבשלים לדקה עד קבלת רביכה
מוסיפים את החלב – מביאים לרתיחה מבשלים על אש גבוהה תוך כדי ערבוב עם מטרפה כדקה ומסירים עם האש- מטבלים במעט מלח ואגוז מוסקט.

תרד
מחממים מעט שמן זית מורחים את תחתית המחבת עם שן שום מחוברת לקצה של מזלג
מאדים את עליי התרד ומתבלים במלח אגוז מוסקט – מעבירים למסננת.

  • עוד מתכונים חמים ואירוח

  • העלו מתכון לאתר
    בואו לשתף אותנו ואת הגולשים במתכונים המיוחדים שלכם, המשלבים את מוצרינו.
    מתכונים שיזכו לחשיפה באתר שלנו יזכו את כותביהם בשי.

  • הוסיפו מתכון
up לכל סרטוני סטארקיסט
חיפוש חופשי באתר
search