פנה עם טונה בשמן זית בניחוח איטלקי
פנה עם טונה בשמן זית בניחוח איטלקי
פנה עם טונה בשמן זית בניחוח איטלקי

כותב המתכון: השף רהב הררי


מצרכים:

ל- 4 מנות:
 2 קופסאות סטארקיסט בשמן זית/טונה בשמן זית כתית מעולה, מסוננות 
1 חבילה /500  גר' פסטה פנה
 5 פילה אנשובי 
4 שיני שום פרוסות דק 
כפית שטוחה של סוכר חום בהיר
 2 כוסות עגבניות שרי/תמר חתוכות לקוביות קטנות 
חצי כוס יין לבן
1/3 כוס זיתי קלמטה מגולענים קצוצים 
כף צ'ילי אדום קצוץ דק ללא הליבה והגרעינים 
גרידה ומיץ מ- 1 לימון  
כוס עלי בזיליקום קצוצים גס 
כוס רוקט קצוץ גס
 1/4 כוס שמן זית כתית משובח 
מלח, פלפל שחור גרוס דק 

אופן ההכנה:

מערבבים את הבזיליקום עם מעט מלח ופלפל, שמן זית וטונה ומניחים בצד.
בינתיים מרתיחים סיר עם מים ומעט מלח ומבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, בדרך כלל זה מוכן "אל דנטה" כדקה וחצי לפני מה שכתוב על השקית. 
מחממים מחבת גדולה, מוסיפים כמות יפה של שמן זית ומטגנים כדקה את האנשובי, ואז מועכים אותו עם כף מעץ ומוסיפים צ'ילי, שום, סוכר וזיתים, ומוסיפים את העגבניות, מטגנים כ2 דקות ומוסיפים את היין ומיץ הלימון ומצמצמים לכדי חצי מכמות הנוזלים, מוסיפים את הטונה ומבשלים מעט.
מוסיפים למחבת קצת ממי הבישול של הפסטה , שמן זית ומתבלים לפי הצורך
מסננים את המים מהפסטה  ומוסיפים את הרוטב לסיר שבו בושלה הפסטה, מחזירים פנימה את הפסטה, מוסיפים רוקט וגרידת לימון ומערבבים עד שהרוטב עוטף בנדיבות את הפסטה. אם הרוטב סמיך מידי אפשר להוסיף מעט מים ולהגיע למרקם הרצוי.


  • העלו מתכון לאתר
    בואו לשתף אותנו ואת הגולשים במתכונים המיוחדים שלכם, המשלבים את מוצרינו.
    מתכונים שיזכו לחשיפה באתר שלנו יזכו את כותביהם בשי.

  • הוסיפו מתכון
up לכל סרטוני סטארקיסט
חיפוש חופשי באתר
search