חצילים ננסיים ממולאים בטונה, עגבניות פיקנטיות ולימון כבוש
חצילים ננסיים ממולאים בטונה, עגבניות פיקנטיות ולימון כבוש
חצילים ננסיים ממולאים בטונה, עגבניות פיקנטיות ולימון כבוש

כותב המתכון: ביה"ס לקולינאריה "בישולים"


מצרכים:
12 חצילים ננסיים (בעונה, ניתן למצוא בכל מרכול)
2 קופסאות טונה סטארקיסט 5% עם עשבי תיבול
קופסת עגבניות קלופות (איטליה) - 400 גרם כולל נוזלים 240 גרם נטו.
1 בצל בינוני עלים מ-3 גבעולי טימין
1 כף שמן זית
1 לימון כבוש
1 צ'ילי אדום טרי
1 לימון טרי
12 זיתים ירוקים שבורים
4 גבעולי כוסברה

אופן ההכנה:
1. חוצים את החצילים ומניחים בתבנית אפייה, מפזרים מעט שמן זית ומלח ואופים בחום של 180 מעלות עד שהחצילים מתרככים. מצננים על נייר סופג.

2. להכנת רוטב העגבניות: קוצצים את בצלצלי השאלוט, בסיר קטן מניחים כף שמן-זית ומטגנים את השאלוט מבלי שישחים. מוסיפים את שיני השום כתושות וממשיכים לבשל מספר שניות. מוסיפים את תכולת קופסת העגבניות עם הנוזלים שבה, שוברים את העגבניות באמצעות כף עץ. מוסיפים את הטימין והצ'ילי כשהוא טחון, המלח הסוכר והפלפל ומבשלים כ25 דקות על אש נמוכה עד שמסמיך לחלוטין. מצננים

3. בקערה מניחים את הטונה, מוסיפים לה כ- 4 כפות רוטב עגבניות ואת הלימון הכבוש קצוץ דק, מתקנים תיבול ומוסיפים כף שמן זית טוב.

4. לפני ההגשה, מסדרים על כל חציל חצי כף מסלט הטונה, מסדרים בצלחת הגשה ומעטרים עם מספר זיתים ירוקים שבורים וחריפים. מעטרים עם מספר עלי כוסברה ומגישים.

  • עוד מתכונים חמים ואירוח

  • העלו מתכון לאתר
    בואו לשתף אותנו ואת הגולשים במתכונים המיוחדים שלכם, המשלבים את מוצרינו.
    מתכונים שיזכו לחשיפה באתר שלנו יזכו את כותביהם בשי.

  • הוסיפו מתכון
up לכל סרטוני סטארקיסט
חיפוש חופשי באתר
search