• חדשות והשקות >> איך אפשר לבשל ולאכול אוכל בריא בלי להיות טבח מקצועי?

  • איך אפשר לבשל ולאכול אוכל בריא בלי להיות טבח מקצועי?

    תסכימו איתנו שאם תכינו לעצמכם או תאכלו בחוץ אוכל שנחשב בריא, אתם רק תשמרו על הבריאות שלכם ותוכלו להפחית סיכון לחלות במחלות שונות וכמו כן תשמרו על לחץ דם תקין ובעיקר על תפקוד גוף משופר. ברגע שהגוף פועל כמו שצריך, גם המערכות שנמצאות בו פועלות בצורה תקינה ובכלל התחושה הכללית היא הרבה יותר טובה. אתם רק תרגישו נינוחים, רגועים ומלאי אנרגיה. המשיכו בקריאת המאמר ותקבלו טיפים לבישול בריא ובכלל למאכלים בריאים.


    בישול ביצים

    אם אתם אוהבים לאכול ביצים, דעו שהדרך הכי בריאה לאכול אותן הוא כאשר הן קשות. כלומר יש לבשל את הביצים במים למשך מספר דקות, לאחר מכן לקלף את הקליפה החיצונית ולאכול את הביצה. תוכלו לתבל במעט מלח ופלפל שחור גרוס.

     

    שוקולד

    רובנו אוהבים שוקולד ואם כבר מחליטים לאכול שוקולד, עדיף שהוא יהיה משובח ויכיל 70 עד 90 אחוז מוצקי קקאו.

     

    אבקות מרק

    נסו להימנע משימוש באבקות מרק במאכלים שאתם מכינים. האבקות הללו כוללות בתוכן לא מעט חומרים שהינם מזיקים ולא טובים. נסו לתבל את האוכל שלכם עם מלח במקום אבקות המרק או עם מרכיבים טבעיים.


    בטטות

    במקום שקדי מרק (שהינם לא בריאים בכלל וגם עתירי קלוריות), תוכלו להוסיף בטטות למרק שלכם. הן מתרככות יחסית מהר, מתפרקות ומסמיכות את המרק. מעבר לכך, יש להן יתרונות בריאותיים והן דלות יחסית בקלוריות.


    סלט

    בארוחות שלכם, נסו כמה שיותר לשלב סלטים. רצוי סלטים שהמרכיבים שלהם יהיו ירקות כמו, עלי חסה, עלי בייבי, מלפפונים, עגבניות. הסלט ישלים את הארוחה שלכם. ניתן לאכול סלט גם בערב ולהעשיר אותו עם טונה מקופסא, גרעיני תירס וזיתים. ככה תהיו בטוחים שאכלתם משהו בריא ומשביע.


    ואם רוצים להפוך את הבישול הבריא לקצת יותר מקצועי?

    אם תרצו לדעת יותר על הבישול הבריא, על הטכניקות המומלצות, על חומרי הגלם ובכלל אם תרצו לקבל רעיונות למתכונים בריאים שתוכלו גם ליישם בבית, אנו ממליצים לכם להשתתף בסדנאות המיועדות לכך. קיימות המון סדנאות בישול בתל אביב המועברות על ידי שפים פרטיים בכל מיני מרכזים של לימודים או אפילו בבתים של השפים עצמם. בררו פרטים ותוכלו לרכוש סדנה לכם ולבן או בת הזוג. כך תלמדו לא מעט על הבישול הבריא ובעיקר תלמדו איך לבשל עם חומרי גלם שאתם מכירים וגם עם כאלה שאתם לא ממש מכירים. 

     

    שורה תחתונה

    שמרו על בריאות הגוף שלכם, תדאגו להזין אותו באוכל עשיר בויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים. תדאגו לעשות בדיקות תקופתיות מדי שנה, על מנת לבדוק האם אתם סובלים מרמות כולסטרול גבוהות, האם לחץ הדם שלכם תקין, מה מצב הסוכר שלכם ובדקו פרמטרים נוספים שיכולים להשפיע על הבריאות שלכם.

  • הצג הכל
up לכל סרטוני סטארקיסט
חיפוש חופשי באתר
search