גלילי חצילים ממולאים סלט טונה
גלילי חצילים ממולאים סלט טונה
גלילי חצילים ממולאים סלט טונה

כותב המתכון: בני סיידא


מצרכים:
3 חצילים בינוניים, ארוכים
שמן לטיגון חצי עמוק

למילוי סלט טונה:
1 קופסה נתחי טונה סטארקיסט מסוננת עם לימון ( 160 גרם)
1 קופסה נתחי טונה סטארקיסט מסוננת עם פלפל חריף ( 160 גרם)
3 כפות חציל טבעי, קלוי ומרוסק
4 כפות גמבה חמוצה, קצוצה דק
1 מלפפון חמוץ, קצוץ דק מאוד
3 כפות עירית קצוצה
3 כפות פטרוזיליה, קצוצה דק
3 כפות מיונז
1 כף צלפים קצוצים (לא הכרחי) מלח, פלפל שחור גרוס

לרוטב פסטו:
1/2 1 כוסות דחוסות עלי ריחן
3 שיני שום
3 כפות צנוברי
ם 80 גרם גבינת פרמזן מגוררת ( לא הכרחי )
מלח, פלפל שחור גס
3/4 כוס שמן זית

אופן ההכנה:
1. פורסים את החצילים לאורכם ובקליפתם לפרוסות בעובי 1 ס"מ. זורים עליהם מלח ומשהים למספר שעות. שוטפים את החצילים ומייבשים. מחממים במחבת שמן לטיגון חצי עמוק ומטגנים את החצילים משני הצדדים עד להזהבה. מוציאים ומניחים על נייר סופג לספיגת עודפי השמן.

2. מפוררים בקערה את שני סוגי הטונה. מוסיפים את יתר החומרים לסלט הטונה ומערבבים. טועמים ומשפרים תיבול.

3. שמים במעבד מזון את כל החומרים לרוטב הפסטו, פרט לשמן ומפעילים חצי דקה. מוסיפים בהדרגה את השמן עד לקבלת רוטב אחיד.

4. מניחים על משטח עבודה פרוסת חציל, שמים בקצה הרחב של הפרוסה מעט מסלט הטונה ומגלגלים לגליל. באותו האופן מכינים את יתר פרוסות החצילים.

5. מניחים על צלחת אישית שני גלילי חצילים. במידה ונשאר מסלט הטונה מניחים בצד כף גדושה סלט. יוצקים מעל החצילים מעט מרוטב הפסטו ומגישים עם באגט טרי.

  • עוד מתכונים חמים ואירוח

  • העלו מתכון לאתר
    בואו לשתף אותנו ואת הגולשים במתכונים המיוחדים שלכם, המשלבים את מוצרינו.
    מתכונים שיזכו לחשיפה באתר שלנו יזכו את כותביהם בשי.

  • הוסיפו מתכון
up לכל סרטוני סטארקיסט
חיפוש חופשי באתר
search