אנטיפסטי בטטה, טונה וגבינת עיזים
אנטיפסטי בטטה, טונה וגבינת עיזים
אנטיפסטי בטטה, טונה וגבינת עיזים

כותב המתכון: ביה"ס לקולינאריה "בישולים"


מצרכים:

4 בטטות קטנות
2 קופסאות טונה סטארקיסט בשמן זית כתית מעולה (מסוננות- יש לשמור את שמן הזית)
1 קופסת עגבניות קלופות - 400 גרם כולל נוזלים (240 גרם נטו).
גליל גבינת עיזים פרוס לפרוסות בעובי של 1/2 ס"מ (ניתן להכניס למקפיא מראש ל- 15 דקות לחיתוך קל יותר)
4 כפות שמן זית (שסונן מקופסאות הטונה)
1 בצל בינוני קצוץ
4 שיני שום כתושות
10 עגבניות שרי
2 ענפי טימין
½ כפית פלפל צ'ילי גרוס
4 ענפי בזיליקום
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס

לרוטב: 
1 כף חומץ בלסמי
3 כפות שמן זית
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

מקלפים את הבטטות ופורסים לפרוסות בעובי ס"מ אחד, מסדרים בתבנית על נייר אפייה ומפזרים מעט שמן זית, צולים בחום של 180 מעלות כ- 30 דקות עד שהן מתרככות. מצננים.

פורסים את עגבניות השרי לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ ומסדרים על נייר אפייה, ממליחים ומפזרים מעט עלי טימין, צולים בחום 180 מעלות כ 10 דקות, מוציאים מן התנור ומצננים.

בסיר קטן מוזגים כף שמן זית ומטגנים את הבצל עד שנעשה שקוף, מוסיפים את שיני השום ומוסיפים לבשל מספר שניות. מוסיפים את תכולת קופסת העגבניות עם הנוזלים שבה ומרסקים מעט את העגבניות באמצעות כף עץ. מוסיפים ענף טימין וצ'ילי, מלח, סוכר ופלפל שחור, ומבשלים כ-25 דקות על אש נמוכה עד שמסמיך לחלוטין. מצננים.

לפני ההגשה, מורחים על כל פרוסת בטטה כף מרוטב העגבניות ומסדרים מעל טונה, פרוסות גבינה ופרוסות שרי צלויות, ומעטרים בבזיליקום טרי.

מגישים עם מעט ויניגרט בלסמי: מערבבים חומץ, מלח ופלפל ומוסיפים את השמן. מערבבים קלות ומניחים על הצלחת.

  • עוד כריכים וסלטים

  • העלו מתכון לאתר
    בואו לשתף אותנו ואת הגולשים במתכונים המיוחדים שלכם, המשלבים את מוצרינו.
    מתכונים שיזכו לחשיפה באתר שלנו יזכו את כותביהם בשי.

  • הוסיפו מתכון
up לכל סרטוני סטארקיסט
חיפוש חופשי באתר
search