אמפנדס טונה
אמפנדס טונה
אמפנדס טונה

כותב המתכון: אירנה בן שוע


מצרכים:

לבצק:
  • 150 גר' גבינה לבנה
  • 6 כפות חלב
  • 6 כפות שמן
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפיות שטוחות סוכר
  • 300 גר' קמח לבן רגיל
  • 1 שקית (10 גר') אבקת אפיה

1 ביצה למריחה


למילוי:
  • 2 קופסאות טונה בשמן זית כתית מעולה
  • 2 ביצים קשות
  • 1 פלפל גמבה קצוץ
  • 1/4 כפית סחוג / אריסה / טבסקו
  • תיבול: מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

בקערה גדולה לערבב את הגבינה הלבנה עם החלב, השמן, הסוכר והמלח לתערובת אחידה.

להוסיף את הקמח ואת אבקת האפייה ולעבד לקבלת בצק רך ועדין - לא לעבד יותר מדי, שלא יהפוך לקשה.

  • לערבב את כל המצרכים למילוי.
  • לרדד את הבצק לעלה דק, ליצור עיגולים בגודל הרצוי.
  • במרכז כל עיגולים להניח כף מהמילוי ולסגור היטב.
  • להבריש עם ביצה טרופה.
  • לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-25 דקות, עד להזהבה.

הע/ארות:
אין יותר מדי. כאמור, הבצק הזה מושלם ויקבל כל מילוי. תוספת תירס וטבסקו יכולה לקחת לכיוון מקסיקני, להחליף את הטונה בקוביות חצילים וגבינה בולגרית - יעביר אותם לצד הבלקני של המפה. תערובת של גבינה צהובה וגבינת פטה - סוג של בורקס, או מילוי כרוב וביצים בסגנון פירושקי רוסיים. לגוון - זה שם המשחק, וזה משחק טעים מאוד.

לבלוג כותבת המתכון לחצו כאן


  • עוד מתכוני גולשים

  • העלו מתכון לאתר
    בואו לשתף אותנו ואת הגולשים במתכונים המיוחדים שלכם, המשלבים את מוצרינו.
    מתכונים שיזכו לחשיפה באתר שלנו יזכו את כותביהם בשי.

  • הוסיפו מתכון
up לכל סרטוני סטארקיסט
חיפוש חופשי באתר
search