אוזני המן עם סביח טונה
אוזני המן עם סביח טונה
אוזני המן עם סביח טונה

כותב המתכון: השף אייל גליק


מצרכים:

לבצק:
  • 220 גר חמאה בטמפרטורת החדר (לפרווה – ניתן להשתמש במחמאה)
  • 4 כפות מים בערך 40 מ"ל
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 320 גר קמח לבן בהיר מנופה
  • קורט מלח

חומרים למלית:
  • 2 קופסאות טונה סטארקיסט 5% לימון ופלפל ( מסוננות)
  • 4 ביצים קשות חומות
  • 2 חצילים קלויים – מקולפים ומסוננים ( את תוכן החצילים לשים במסננת להוצאת נוזלים)
  • 3 תפוחי אדמה בינוניים אפויים בתנור עם הקליפה (לאחר הוצאתם מהתנור לקלף הקליפה)
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • צרור בצל ירוק קצוץ
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס עדין לפי הטעם
  • ** ניתן להוסיף כפית לימון כבוש
  • ביצה אחת טרופה להברשת הבצק.

אופן ההכנה:

  • במיקסר מערבבים חמאה בוו גיטרה עם מים ומיץ לימון.
  • מוסיפים קמח ומלח, מערבבים לבצק אחיד ויוצרים צורת דסקית.
  • מכסים בניילון נצמד את הבצק ומקררים כשעה במקרר עד לשימוש.
  • בזמן הזה מכינים את המלית -
  • מערבבים את כל חומרי המלית ומחממים תנור ל-190 מעלות.
  • מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 8 ס”מ – ניתן ליצור עיגולים עם כוס רחבה.
  • מניחים כפית של מלית במרכז כל עיגול ומברישים בביצה סביב המלית, סוגרים למשולש עם פתח קטן למלית, מרטיבים את האצבעות ומהדקים את פינות המשולש.
  • מניחים בתבנית במרווחים של שלושה ס"מ, מורחים שנית ביצה על הבצק החיצוני ואופים כ-15 דקות עד הזהבה.
  • *ניתן להשתמש במלית למתכוני מאפה נוספים

  • עוד מתכונים חמים ואירוח

  • העלו מתכון לאתר
    בואו לשתף אותנו ואת הגולשים במתכונים המיוחדים שלכם, המשלבים את מוצרינו.
    מתכונים שיזכו לחשיפה באתר שלנו יזכו את כותביהם בשי.

  • הוסיפו מתכון
up לכל סרטוני סטארקיסט
חיפוש חופשי באתר
search