שדרגו לכם את הארוחה בעזרת קציצות טונה ברוטב

כשמתחשק משהו טעים לאכול, משהו יחסית קל להכנה, משהוא בריא וטוב, אפשר לבחור בקציצות. אבל לא סתם קציצות אנו מציעים לכם הפעם להכין, לעצמכם, לארוחה משפחתית או כמתכון האהוב על הילדים. הפעם אנו מציעים להכין משהו אחר, טעים מאוד – קציצות בגרסת הטונה. ולא סתם קציצות כי אם קציצות טונה ברוטב. אם אף פעם לא הכנתם, אל חשש, דרך ההכנה פשוטה וקלה כל כך, שפשוט אי אפשר לטעות.

קציצות טונה ברוטב – הסוד הוא ברוטב

בהמשך נסביר איך מכינים בקלי קלות קציצות טונה, אך לפני כן כמה מילים לגבי הרוטב. כאשר מכינים קציצות טונה ברוטב למעשה מכינים את הקציצות בדרך הנוחה לכם וכפי שאתם רגילים. אפשר להכין אותן כשהן מטוגנות בשמן אבל אפשר גם להכין אותן כשהן אפויות בתנור. כמובן שבשיטה השנייה הקציצות נחשבות ליותר דלות שמן, יותר דיאטטיות ויותר בריאות. אנו ממליצים לנסות פעם כך ועם כך, לשם הגיוון. את הרוטב לא צריך להוסיף לקציצות בזמן ההכנה. הסוד של הטעם הוא ברוטב האהוב עליהם ואפשר מעת לעת לגוון עם טעמים חדשים, מרכיבים נוספים או ללכת על רוטב מוכן אם ממהרים. פשוט מחממים את הקציצות המוכנות בסיר עם רוטב. אגב, אין כל בעיה לשמור את הקציצות בהקפאה (ללא הרוטב). כשרעבים, פשוט מוציאים קציצות טונה מקופסא ומחממים בתוך סיר קטן עם רוטב.

בלילה לקציצות – קלה להכנה

הבסיס להכנת קציצות טונה ברוטב הוא הכנת בלילה מוצלחת. לבלילה מכניסים את כל החומרים הרצויים ולאחר מכן אפשר להחליט – האם להכין מטוגן על מחברת או שמא לחמם בתנור. רוצים מתכון לקציצות טונה בתנור ושיהיה גם פשוט וקל להכנה? בבקשה. את הבלילה של הקציצות מכינים משילוב של טונה מקופסה, פירורי לחם, מעט בצל טחון במעבד מזון (אפשר, אם אין מעבד מזון פשוט לגרד בפומפייה). לבלילה חייבים להוסיף גם ביצים, ביחס של ביצה אחת לכל קופסה וחצי של טונה. את הבלילה הבסיסית הזאת, הקלה מאוד להכנה, אפשר לשדרג עם תוספת של גזר מרוסק וכמובן עם תבלינים ועשבי תיבול שאתם אוהבים. אפשר לנסות גרסאות שונות וכך למצוא את מה שבני הבית וכמובן גם הילדים מאוד אוהבים. אפשר להוסיף מעט שמן זית, אפשר להוסיף פלפל שחור או פפריקה. יש כאלה שאוהבים להוסיף לבלילה מעט כמון או אפילו טיפ טיפה פלפל חריף או פטרוזיליה.

בתנור או במחבת, פשוט וקל

לפני שמחממים את הקציצות בתוך סיר עם רוטב, צריך כמובן לסיים את הכנת הקציצות. קציצות טונה ברוטב ניתן להכין בתנור או על מחבת לפי העדפתכם. קציצות במחבת יש לטגן קלות, כאשר לא צריכים לחכות עד שהקציצה ממש תזהיב. טיגון עדין של כשתיים עד ארבע דקות מכל צד מספיק. אפשרות אחרת היא לחמם את הקציצות בתנור. יש צורך לכוון את התנור לחום בינוני, ולהשאיר את הקציצות כחצי שעה עד שלושת רבעי שעה. את הקציצות מומלץ לחמם על גבי נייר אפיה.

אגב, אם לא ברור לכם מאליו מדוע כדאי להכין מפעם לפעם קציצות טונה, לא חסרות סיבות. קודם כל – זה מאוד טעים וגם, כפי שניתן לראות, ממש לא מסובך להכנה. עוד דבר – הקציצות הללו מתאימות מאוד גם לילדים ואם אתם לא מאמינים, פשוט תקראו בעצמכם את המרכיבים הרשומים על גבי קופסת הטונה. הדיאטנים מסכימים בכל לב – דג טונה ערך תזונתי גבוה, זה כדאי גם לכם, למשפחה שלכם ולילדים שלכם. הוסיפו את הרוטב שאתם אוהבים, רוטב עגבניות או רוטב צ'ילי ואפילו רוטב פטריות לטעם מקורי. בתיאבון ולבריאות!

שתף
אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x