סלט טונה מתכון, הדרך הבריאה, הטעימה והקלה לארוחה מפתיעה

לא ברור לנו למה זו קורה, אבל יש אנשים שעדיין לא הפנימו שסלט יכול להיות ובכן, לא רק סלט. למה אנו מתכוונים? אנו מתכוונים לכך שסלט לא חייב להיות אך ורק תוספת, חביבה אמנם, אבל רק תוספת למנה עיקרית. כאשר מכינים אותו בצורה מושקעת, כאשר מתבססים על מרכיבים איכותיים ונותנים לו "גוף" מעניין, זו יכולה להיות ארוחה קלה שמתאימה בכל שעה.

אם אתם אוהבים טונה (ובינינו, מי לא) נשמח לספר לכם על סלט טונה מתכון שיהיה בשבילכם בסיס לארוחה מעולה בפני עצמה או שיהווה חלק מרכזי של ארוחה מפתיעה. בעצם, כדי לפנק אתכם כמו שצריך, נגיש לכם להלן כמה ווריאציות לסלטים עם טונה, שיתאימו לכל עונה ולכל ארוחה.

סלט טונה מתכון פשוט שחייבים להכיר

לאחרונה גילינו שכמה מידידנו הטובים לא הכינו מעולם את הגרסה הכי פשוטה אבל גם המאוד טעימה של סלט המבוסס על טונה. אם זה עוד לא ברור, אנו מדברים על סלט טונה ומיונז. יש אמנם כמה גרסאות שונות, אבל הרעיון הוא אחד: סלט טונה מעולה יכול להיות מבוסס כמעט באופן בלבדי על שני מרכיבים, מצד אחד טונה ומצד שני מיונז. מי שלא טעם יגלה מיד כי השילוב בין השניים לא יכול להיות מושלם יותר. ואם רוצים, ניתן בקלות לשדרג את המתכון הבסיסי הזה עם כל מיני תוספות, פיקנטיות או אחרות.

כדי להכין את הסלט הזה יש לדאוג שיהיו בבית כמה קופסאות של טונה, מיונז כמובן, בצל, לימון (אפשר גם מיץ לימון מוכן), מלפפון חמוץ לפי הטעם (לא משנה אם במלח או בחומץ) וכן מלח. סלט טונה מתכון משופר או משודרג יכול לכלול גם תוספת של חרדל, מעט סלרי קצוץ או פלפל אדום. כעת, לאופן ההכנה – דבר ראשון יש לסנן את הטונה. לאחר מכן יש לשים בקערה את הטונה והבצל הקצוץ ולערבב עם תוספת של מיץ לימון. כעת נוסיף את יתר המרכיבים בכמות המועדפת עליכם וממשיכים לערבב. יש לציין, אם זה לא ברור, כי הפלפל האדום, המלפפון החמוץ, הסלרי וכל תוספת אחרת שנראית לכם מעניינת (למשל זיתים ירוקים) – הכל צריך להיות קצוץ דק. כמות המיונז וכל היתר זה עניין של טעם. יש כאלה שאוהבים יותר ויש כאלה שאוהבים פחות. ומה שנשאר זה לשים בין שתי פרוסות לחם, עם עגבנייה ובצל ירוק וליהנות מארוחה קלה, בריאה וטעימה. 

סלט לחובבי הטעם הפיקנטי

לצד סלט טונה מתכון רגיל, אפשר גם למצוא גרסה הרבה יותר פיקנטית. אם אתם אוהבים חריף או שמתחשק לכם סלט שיפתח לכם את התיאבון,  סלט טונה פיקנטי הוא הדבר הנכון, בזמן הנכון. כדי להכין את הסלט הזה תצטרכו בצל, שמן, רסק עגבניות מעגבניות טריות (או רסק מוכן מקופסא), מלח, כמון, פפריקה חריפה, זיתים, מיץ לימון וכמובן – טונה.

כעת, מטגנים את הבצל מוסיפים את רסק העגבניות, את התבלינים – המלח, הפפריקה החריפה, הכמון ואם רוצים, אפשר להוסיף גם קמצוץ סוכר. מוסיפים מעט מים לתערובת ומבשלים היטב. לאחר מכן, מוסיפים את הטונה, מערבבים וממשיכים לבשל מספר דקות, עד שמגיעים לדרגת הסמיכות הרצויה.

שילוב מומלץ של שונה וביצה

חשוב לציין כי אם אתם מחפשים סלט טונה מתכון אחר, תוכלו למצוא עוד מגוון גרסאות לסלט הטעים. למשל, אפשר להרכיב סלט טונה וביצה קשה, בתוספת מיונז. אפשר להוסיף לסלט כזה גם מלפפון חמוץ או זיתים, תירס, עירית קצוצה או בצל חי קצוץ דק.

שתף
אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x