מתכון לחמג'ון טונה

כותב המתכון: YNET – שי-לי ליפא

 

המרכיבים (ל-4 לחמג'ון גדולים):

1/2 שקית (25 גר') שמרים טריים מפוררים

1 כף גדושה סוכר

1/4 1 כוסות (300 מ"ל) מים חמימים

1/2 3 כוסות + כף (500 גר') קמח רגיל

1/3 כוס שמן זית

1 כפית גדושה מלח

 

לטופינג:

2 כפות שמן זית

1 בצל גדול קצוץ דק

4 שיני שום קצוצות דק

2 קופסאות טונה סטארקיסט עם פלפל חריף, מסוננות היטב מנוזלים

1 קופסה קטנה (400 גר') עגבניות מרוסקות

1/4 כפית כמון (לא חובה)

1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה גס

3-2 כפות צנוברים

 

אופן ההכנה: 

מכינים את הבצק ומתפיחים: ממיסים בקערת מיקסר שמרים וסוכר במים החמימים. משהים כ-10 דקות עד שהתערובת תוססת.

מוסיפים את שאר החומרים ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת. משמנים את כיפת הבצק במעט תרסיס שמן זית כך שהבצק לא יתייבש. מכסים בניילון נצמד נשלף ונחתך בקלות ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מכינים את הטופינג: מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל ושום ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה עד שהבצל והשום רכים.

מוסיפים טונה ועגבניות מרוסקות. מתבלים בכמון, מלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות ללא כיסוי תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהמלית סמיכה. טועמים ומתקנים תיבול.

מסירים מהכיריים, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. מצננים היטב.

מחממים תנור עם תא אפייה רחב ל-220 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.

מרכיבים את הלחמג'ון ואופים: מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים במשקל 210 גרם כל אחד. מגלגלים כל חלק לכדור ומרדדים על משטח מקומח קלות לעלה אובאלי בעובי 1/2 ס"מ.

מניחים את העלים בתבניות. מורחים 1/4 מכמות הטופינג לאורך כל עלה, מפזרים צנוברים, סוגרים בקצוות ומהדקים היטב לקבלת מעין סירה.

אופים בתנור החם 15-12 דקות עד שהבצק זהוב

שתף

מתכונים נוספים

אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x