מתכון גלילות חצילים ממולאות בטונה וטחינה

כותב המתכון: בית ספר לקולינאריה בישולים

 

מצרכים: 

4 חצילים בינוניים
2 קופסאות טונה סטארקיסט 5% – בטעמי לימון ופלפל או עשבי תיבול לפי הטעם
4 כפות שמן זית
100 גרם טחינה גולמית
2 לימונים
2 שיני שום קלופות
1/4 צרור פטרוזיליה
1/2 צרור כוסברה
1/2 צרור נענע כף שמן זית
100 גרם עגבניות שרי

 

אופן ההכנה: 

להכנת הטחינה:
בקערת המיקסר הניחו 3 כפות טחינה גדושות, מיץ לימון אחד, 1/4 צרור פטרוזיליה, 1/4 צרור נענע, שיני השום מלח ופלפל ועבדו למשחה ירוקה, במידת הצורף הוסיפו מעט מים. מניחים שני חצילים לקלייה על להבת הגז למשך כשעה עד שהם רכים ונראים שרופים מבחוץ. מצננים ובאמצעות כף מוציאים את בשר החציל. קוצצים גס. 

להכנת המלית: 
ערבבו בקערה את הטונה, בשר החציל הקלוי ומעט מסלט הטחינה, תקנו תיבול עם מעט לימון ומלח. שימרו בקירור. מכינים את גלילות החציל: פרוסים את החצילים לפרוסות דקיקות לאורכו של החציל בעובי של כ 1/2 ס"מ, מפזרים מעט מלח ומעט שמן זית וקולים בתנור בתבנית עם נייר אפייה כ20 דקות. מוציאים ומניחים להתקרר על נייר סופג. 
מניחים בתחתיתה של כל פרוסת חציל קלויה כף מסלט הטונה והחצילים ומגלגלים לסיגר. מפרידים את עלי עשבי התבלין ומאחדים בקערה, מוסיפים את עגבניות השרי החצויות ומתבלים במלח, לימון ומעט שמן זית. מניחים מעל הגלילות ומגישים את רוטב הטחינה ליד.

שתף

מתכונים נוספים

אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x