קרפ במילויי טונה ואנשובי
קרפ במילויי טונה ואנשובי
קרפ במילויי טונה ואנשובי

כותב המתכון: שף ליאון אלקלעי


מצרכים:

  • 200 גרם טונה בשמן זית כתית מעולה מסוננת היטב (כ-2 קופסאות)
  • 60 גרם אנשובי מסונן היטב.
  • כף פטרוזיליה קצוצה דק.
  • חצי כוס קמח לבן.
  • 3 ביצים גדולות.
  • 100 גרם בצל קצוץ.
  • שמן זית.
  • מלח.
  • פלפל.

אופן ההכנה:

מדליקים תנור ל-180 מעלות.
מכינים מלית:
קוצצים את הטונה עם האנשובי, הפלפל והמלח(בזהירות עם המלח, אה?!).
להכנת הבלילה:
  • בקערה שמים את הקמח עם חצי כוס מים.
  • מערבבים עד שהתערובת נפרדת מהדופן.
  • בשלב זה מוסיפים את הביצים, הבצל, מלח ופלפל ועוד חצי כוס מים.
  • מחממים שמן במחבת ושמים שתי כפות בלילה.
  • החביתית צריכה להיות דקה כך שאנו יכולים לתקן את הבלילה עם קמח או מים, תוך כדי תנועה.
  • כאשר החביתית מוכנה בצד התחתון ואפשר להפוך עושים לה לא לא ומניחים כף מלית על הצד העליון. מקפלים לחצי ירח ומניחים בתבנית אפיה משומנת קלות.
  • כשכולן מוכנות מכניסים לאפיה של 5 דקות.
  • מצננים לטמפרטורת החדר ומגישים.

  • עוד מתכונים חמים ואירוח

  • העלו מתכון לאתר
    בואו לשתף אותנו ואת הגולשים במתכונים המיוחדים שלכם, המשלבים את מוצרינו.
    מתכונים שיזכו לחשיפה באתר שלנו יזכו את כותביהם בשי.

  • הוסיפו מתכון
up לכל סרטוני סטארקיסט
חיפוש חופשי באתר
search