מתכון בליני יועזר מתוך התכנית "הצד שלו הצד שלה"

אחת הדרכים המענגות לעשות כבוד למטבח הצארי ולזה של יועזר זצ"ל

 כותב המתכון: הילה אלפרט

 

המרכיבים:

1 פילה סלמון מעושן סטארקיסט

1.300 ק"ג תפוחי אדמה

4 ביצים

5 חלבונים

1/2 כוס חלב

1/4 כוס שמנת מתוקה 42%

1/2 כוס קמח מנופה

1 כפית מלח

חמאה לטיגון

 

להגשה:

קרם פרש או שמנת שמנה אחרת

ביצי סלמון

עירית קצוצה

תפו"א מבושל, קלוף, חתוך לקוביות קטנות – הילה תחתוך אותם

2 כפות גדושות פילה סלמון מעושן סטארקיסט

3 ס"מ שורש חזרת

2 כפות שמנת מתוקה

פלפל שחור גרוס טרי

 

אופן ההכנה: 

  1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  2. עוטפים כל תפוח בנייר כסף ואופים משך כשעה וחצי או עד שמזלג ננעצת בהם בקלות. במקביל טורפים את הביצים במיקסר עם החלבונים לתערובת אחידה. טורפים את החלב עם השמנת. קולפים את תפוחי האדמה וטוחנים במולי.
  3. כשהמחית עדיין חמה מאוד טורפים פנימה שליש מתערובת הביצים. חוזרים על הפעולה עד לסיומה. מבצעים במהירות את אותה פעולה עם החלב והשמנת וממשיכים לטרוף במהירות עד שמתקבלת תערובת חלקה מאוד.
  4. מוסיפים מלח לפי הטעם ומערבבים שוב. מוסיפים את הקמח ומערבבים לתערובת חלקה, ללא גושים.
  5. במחבת רחבה וכבדה בציפוי המונע הדבקות, שמים חמאה מזוקקת בגובה של כ-2 ס"מ. יוצקים למחבת עיגולים ומנמיכים את האש.
  6. אחרי 6־4 דקות, הופכים ומטגנים מהצד השני. מוציאים לנייר סופג, מניחים על צלחת ומגישים חצי בליווי קרם פרש/שמנת סמיכה אחרת, ביצי סלמון ועירית קצוצה.
  7. את החלק השני מגישים כשמעל סלט קטן ומהיר: מערבבים בקערה קטנה את תפוחי האדמה עם הסלמון השמנת והפלפל השחור. טועמים ומוסיפים מלח. מניחים כפית מעל כל בליני ומגרדים מעט קליפת ליים
שתף

מתכונים נוספים

אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x